cover_re_volt.webp

Mașinuțe cu antenuțe

Articol publicat de Ion la data de 01 iunie 2024.

(Acest articol se regăsește în format video pe vechiul meu canal. Dacă doriți să îl vizionați apăsați aici.)

Ehei, a venit și întâi iunie, ziua copilului! Mai țineți minte cum era când erați mici? Nu numai aveam și o zi liberă de la școală, eventual făcută în aer liber în parc, dar uneori mai și primeam câte ceva de la părinți sau de la bunici. Unul din lucrurile pe care mi le tot doream era o mașinuță teleghidată, însă nu din aia cu fir, ci una d-aia șmecheră cu telecomandă. Din păcate visul nu mi-a fost niciodată îndeplinit, sau cel puțin nu în realitate. În anul 1999 reușesc să pun mâna pe un simpatic joculeț de curse cu mașini teleghidate numit Re-Volt, produs de vestita la acea dată Acclaim Entertainment.

Lumea copiilor.

Lumea copiilor.


Că este evident pentru toată lumea la ce te poți aștepta de la Re-Volt. Mașinuțele pe care le ai la dispoziție sunt în număr de 30, un număr cu adevărat impresionant. Ce este și mai impresionant este că fiecare dintre ele are propriul său ”feel”, rezultat din statisticile sale. Viteza, accelerația, greutatea și tracțiunea sunt principalele statistici. De exemplu în general cele mai ușoare accelerează mai repede, dar în același timp sunt mai susceptibile la bușituri din partea oponenților. Mai e importantă și forma mașinii, spre exemplu cele care au boturi pătrate riscă să blocheze mai ușor în obstacole, pe când cele cu boturi bombate sunt în pericol de a ricoșa dintr-un peret în altul. Toate aceste caracteristici fac ca fiecare mașină să aibă propriul său fel de a se comporta. Pentru 1999 motorul fizic e chiar impresionant și pot spune face de rușine multe jocuri cu mașini chiar și din zilele noastre.

Așa o mică avanpremieră pentru Rollcage ;)

Așa o mică avanpremieră pentru Rollcage ;)


Chiar și la capitolul trasee jocul stă destul de bine. Sunt în total 14 trasee pe care le poți juca și în oglindă și în sens invers, câte 2 pentru fiecare tip de peisaj, peisaje cum ar fi un cartier american, un supermarket sau un muzeu. Dacă astea nu sunt suficient pentru voi, jocul vine și cu un editor de hărți, pe care eu personal nu l-am folosit niciodată, dar din câte am văzut există foarte multe moduri făcute de fani așa că potențialul este acolo.

Pe urmele lui Leonardo Dicaprio.

Pe urmele lui Leonardo Dicaprio.


Evident ca orice joc de curse arcade care se respectă, traseele sunt pline de ”powerupuri” pe care le poți colecta. De la clasicele rachete, ulei și boost de viteză până la unele mai inedite cum ar fi de exemplu o bilă de popice sau unul care va scurtcircuita bateria tuturor oponenților ce se află în preajma ta, nu mult timp dar suficient cât să îi lași în urmă. Dar de departe cel mai haios este bomba Ea funcționează ca un fel de leapșă. Mașinuța ta se va înnegri iar antena va deveni un fitil. Scopul tău e să atingi altă mașinuță ca să le dai bomba. Ultima mașină atinsă face bum și pierde timp prețios.

Mașinuța moderat rebelă.

Mașinuța moderat rebelă.


Poți debloca mașini noi și trasee câștigând curse și campionate, dar sincer să fiu vă recomand să găsiți codurile ca să le aveți de la început pe toate. Vă garantez că e mai distractiv așa, mai ales că AI-ul e destul de bun și trebuie să fii un șofer destul de competent ca să poți câștiga curse pe traseele mai grele cu mașinuțele cele mai rapide. Jocul are un grad de dificultate ascuns: poți alege viteza cu care mașinile se vor mișca și nivelul de simulare a coliziunii. Sincer trebuie să fii un zeu ca să câștigi ultimul campionat pe nivelul maxim de simulare.

Excursie la Antipa.

Excursie la Antipa.


Jocul mai vine și cu un mod numit stunt arena. Te trezești într-o arenă cu 20 de steluțe pe care trebuie să le colectezi. Nu le poți colecta pe toate cu aceeași mașină fiindcă pentru ajunge la unele îți trebuie anumite mașini care au anumite caracteristici. În general trebuie să fie ușoare și rapide. Modul ăsta nu mi se pare sincer foarte distractiv, dat fiind gradul de dificultate ridicat, dar vouă s-ar putea să vă placă. Jocul vine bineînțeles și cu multiplayer, pe care din păcate nu am avut niciodată șansa să îl joc. Re-Volt are și o comunitate de fani dedicată, ce oferă trasee și mașini noi și chiar și posibilitatea de a juca multiplayer pe anumite servere private.

Bucle buclucașe.

Bucle buclucașe.


Recomand cu cea mai mare căldură Re-Volt. E acel tip de joc pe care îl poți juca 10-15 minute după o zi grea de muncă sau școală și care te va ajuta mereu să te relaxezi. Jocul a fost la un moment dat în oferta GOG, apoi a dispărut, iar acum se află din nou în catalogul lor. Așa că ce mai așteptați? Luați-l cât e cald!

YOU'RE WINNER!

YOU'RE WINNER!


De ce să jucați Re-Volt în Anul Curent™®©?

  • Pentru că vine cu o sumedenie de mașini variate atât din vedere stilistic cât și al statisticilor.
  • Pentru că cu toate că folosește o grafică 3D, stilul său vizual a îmbătrânit foarte bine.
  • Pentru că vine cu un motor fizic de invidiat.
  • Pentru că cui nu-i plac mașinuțele teleghidate?!
Înapoi sus.