Dungeons & Dragons Basic Set, o reeditare binevenită.


Înainte de a trece la următorul capitol al poveștii noastre trebuie făcută o precizare, și anume faptul că regulile jocului original erau tare încâlcite și greu de înțeles. Listele cu monștri, vrăji, obiecte, etc. nu erau trecute nici măcar în ordine alfabetică, iar de un index nici nu putea fi vorba, ceea ce făcea găsirea informațiilor un lucru foarte anevoios. Un cititor modern care e familiar cu sistemele recente poate că va reuși să intuiască cum anume se joacă jocul, însă pe vremea aceea acesta era un concept cu totul și cu totul nou și obscur.

În anul 1976 Eric J. Holmes, profesor de neurologie la University of Southern California, îi face lui Gygax o propunere interesantă: o reeditare mai simplă a regulilor care să facă jocul accesibil unui public mai larg. Gygax este de acord, iar Holmes își pune în aplicare calitățile sale de pedagog pentru a formula pentru prima oară un set de reguli modern, ușor de urmărit. Monștrii și vrăjile sunt acum scrise în ordine alfabetică, sistemul de luptă este acum inclus, și pe lângă asta cutia mai venea și cu o aventură gata făcută! Jocul era limitat, în sensul în care nu puteai progresa decât până la nivelul trei, iar unele reguli rămâneau în continuare dubioase, însă chiar și așa el se va dovedi un real succes și își va atinge scopul propus.

Simplu și eficient.

Simplu și eficient.


Holmes Basic, cum avea să fie cunoscut mai târziu, a fost un foarte important pas în progresia jocului care avea să pună temeliile peste câțiva anii versiunii mele preferate D&D. Până atunci însă haideți să aruncăm o privire asupra următoarei ediții importante din fantastica istorie a acestui joc.


Jocuri video

Personal nu cunosc nici un joc video care să folosească regulile Holmes Basic. Dacă voi știți îmi puteți trimite un mesaj și voi rectifica.


Înapoi

Înainte